Zorgen dat het netwerk, de bedrijfsdata en de medewerkers goed beveiligd zijn is een complexe taak. Cyberdreigingen veranderen continu, net als uw organisatie! COVID-19 heeft de manier waarop, en de plek waarvandaan, we werken drastisch veranderd. Had je in het verleden alleen een netwerk en een enkele thuiswerker te beveiligen. Tegenwoordig moet je 24/7 alert zijn en medewerkers faciliteren, zodat zij hun werkzaamheden vanuit huis kunnen doen.

 

COVID-19 versterkt complexiteit van cybersecurity

Door de enorme groei in het gebruik van (cloud)applicaties en het beveiligen daarvan, is de complexiteit binnen de bedrijfsomgeving toegenomen. Een beveiligde verbinding met het bedrijfsnetwerk, beveiligde inlog, beveiligd data versturen, veilig samenwerken en ga zo maar door. Veel IT-managers komen tijd tekort om alles bij te houden en cybercriminelen weten dit. COVID-19 is een feestje voor cybercriminelen die uit zijn op het infiltreren van uw bedrijfsomgeving of IT-infrastructuur om data te kunnen stelen. Het is nu nóg belangrijker om er alles aan te doen om de cybersecurity op maximaal niveau te krijgen, en te houden!

 

Cisco introduceert: SecureX

Cisco wil organisaties helpen om de security minder complex te maken en de beveiliging te maximaliseren. SecureX is gebouwd om in één overzichtelijke dashboard, volledig, eenvoudiger en efficiënter met incidenten om te kunnen gaan. SecureX zorgt dat uw Cisco Secure-oplossingen veilig zijn verbonden met uw gehele IT-infrastructuur, inclusief oplossingen van andere aanbieders.

 

Geïntegreerd dashboard

Iedere IT-manager werkt dagelijks aan het verbeteren van de efficiëntie, het optimaliseren van de resources en het verbeteren van de verbindingen tussen alle applicaties. En dat terwijl er ook dagelijks gelet moet worden op dreigingen van binnen en buiten de organisatie. Een onmogelijke taak zou je zeggen, maar niet als je dit allemaal zou kunnen samenvoegen in één dashboard. Dus één plek waar je de controle hebt over al je applicaties, alle taken, alle factoren van cybersecurity. Zo’n dashboard zet je niet in een dagje op, maar Cisco maakt het al een stuk makkelijker want alle Cisco Secure oplossingen zijn al in het dashboard opgenomen. Daarnaast zijn er API’s opgenomen voor applicaties van andere leveranciers. En nog beter: Cisco SecureX krijg je gratis geleverd bij alle Cisco Secure oplossingen. Om de eerste stap te zetten richting een geïntegreerde aanpak begint de IT-manager met het vastleggen van de prioriteiten, uitdagingen en workflows.

 

Zorg voor inzicht

Om te beginnen kun je de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat zijn de uitdagingen van mijn huidige security infrastructuur?
  • Ben ik door veranderingen binnen de organisatie vereist om de investeringen in security aan te passen of te vervangen?
  • Hoe kan ik mijn security looptijd verbeteren met bestaande middelen?
  • Wat zijn mijn prioriteiten om het maximale uit een security investering te halen?
  • Welke context wordt gedeeld tussen teams en tools in onze workflows?
  • Hoeveel handelingen moet ik verrichten om te reageren op een security-incident en hoeveel oplossingen en dashboard moet ik hiervoor bekijken?

Pas als je echt een goed antwoord hebt op deze vragen, heb je inzage in de security-uitdagingen en in welke volgorde je deze aan moet pakken. Vervolgens kun je het SecureX dashboard gaan inrichten. Door workflows aan te maken die de security-werkzaamheden, zoals threat hunting, geautomatiseerd uitvoert. Het aanmaken van verschillende workflows vermindert de complexiteit en de werkdruk op de IT-afdeling, terwijl de beveiliging gemaximaliseerd wordt.

 

SecureX webinar

Hoe je workflows aanmaakt zonder kennis van coding, is één van de onderwerpen die besproken wordt tijdens de Cisco SecureX Webinar op 14 of 15 januari. Ook kijkt Jan Heijdra, security expert bij Cisco Nederland, naar de transformatie van security-oplossingen en de werking van een zero-trust netwerk. Benieuwd naar het centrale dashboard van SecureX? Meld je dan nu aan voor de webinar en duik op 14 of 15 januari een uurtje in de wereld van Cisco Secure.

 

 

 


Terug naar overzicht