De meeste mensen kennen Webex als vergadertool binnen het bedrijf en om samen te werken met relaties van binnen en buiten de organisatie. Maar je kunt Webex ook inzetten voor minder voor de hand liggende scenario’s. Zo gebruiken wereldleiders van over de hele wereld Webex om digitaal te communiceren over bijvoorbeeld het Corona-virus, terwijl Ellen DeGeneres Webex gebruikt om contact te maken met kijkers in heel het land. Maar je kunt Webex op nog veel meer manieren gebruiken. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Het online klaslokaal

Om les te geven heb je niet altijd direct contact nodig. Nu de scholen gesloten zijn zien we steeds meer klassen die digitaal les krijgen. De docent start de digitale lesdag vanuit school en de kinderen en de kinderen bellen vanuit hun eigen huis in op de les. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een laptop, tablet of mobiele telefoon en een wifi-verbinding. De docent kan voorbeelden direct op het scherm laten zien en instructies geven en de kinderen kunnen thuis aan het werk. Alleen het schoolplein ontbreekt, maar daar verzinnen de meeste kinderen zelf wel creatieve oplossingen voor.

 

Webex in de zorg

Ook in de zorg worden digitale oplossingen nu massaal omarmt. Niet alleen om contact te hebben met patiënten in het ziekenhuis, maar bijvoorbeeld ook voor de ouderen die sinds deze week de deur niet meer uit mogen en vaak ook geen bezoek meer mogen ontvangen. In verzorgingshuizen zorgen ze dat er toch contact is met de familie door Webex te gebruiken voor één-op-één videogesprekken. Maar dat niet alleen, Webex wordt ook gebruikt om de achterban te betrekken bij bewonersvergaderingen, verjaardagen en medisch overleg.

 

VRIJMIBO of een event: het kan ook digitaal

Dat we als Nederlanders creatief zijn als het moet is afgelopen week wel gebleken! De eerste online pubquiz zagen we al voorbijkomen en vrijdag waren er ook diverse vrijdagmiddagborrels ‘digitaal’. De eerste online feestjes hebben dit weekend ook al plaatsgevonden, om nog maar niet te spreken van de tientallen livestream concerten. Maar ook voor grote events werd en wordt Webex gebruikt. Cisco zelf organiseert meerdere malen per jaar Cisco Live. Iedereen kan van over de hele wereld inloggen en het hele programma volgen, thuis vanaf de bank! Ook voor andere events is dit mogelijk! Wees creatief en plan je events digitaal.

 

Webex voor beginners

Je hoeft geen account te hebben om Webex te gebruiken. Je kunt de link vanuit de organisator gebruiken en klaar. Maar als je het goed aan wilt pakken is het downloaden van Webex Meetings en Webex Teams wel aan te raden. Binnen no time zul je zelf ervaren hoe makkelijk het allemaal werkt en hoe je het kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Mocht je hier toch nog wat hulp bij nodig hebben of je wilt wat hardware gratis uitproberen: laat het ons dan weten. We helpen je graag kosteloos verder!

 

 

 


Terug naar overzicht