Draadloos Netwerk

Voor een draadloos netwerk dat optimaal presteert

Naast het vaste netwerk, is een draadloos netwerk inmiddels ook onmisbaar voor de meeste organisaties. Medewerkers maken veel gebruik van mobiele apparaten en moeten ook op kantoor altijd toegang hebben tot hun bedrijfsapplicaties en data. Daarnaast willen de meeste bedrijven hun bezoekers ook toegang kunnen geven tot een wifi-netwerk. Gelukkig ontwikkelt de draadloze technologie zich in een hoog tempo.

De vereisten

Een draadloos netwerk moet veel functies kunnen vervullen. Zo moet het hoge datavolumes zonder problemen kunnen verwerken. Daarbij moet indien gewenst prioriteit kunnen worden gegeven aan spraak en video. Verder kan een draadloos netwerk dienen als hoofdnetwerk op plaatsen in het gebouw waar geen kabelaansluiting is. Bovendien vormt het draadloze netwerk de basis voor allerlei IoT-toepassingen. Om te kunnen voorzien in al deze functionaliteiten, moet een draadloos netwerk minimaal aan de volgende vereisten voldoen:

  • Voldoende bandbreedte om alle gebruikers en devices te ondersteunen.
  • Dekking over uw volledige locatie.
  • Het bieden van een veilige en betrouwbare verbinding.

Netwerkbeveiliging

Vanzelfsprekend zouden mensen buiten uw organisatie geen toegang mogen hebben tot uw netwerk. Daarom zorgen wij ervoor dat we betrouwbare en bewezen beveiligingstechnieken gebruiken die uw draadloze netwerk slechts toegankelijk maken voor uw medewerkers en geautoriseerde gasten. Indien gewenst kunnen we zelfs een volledig gescheiden netwerk inrichten om internettoegang te bieden aan bezoekers. Zo creëren we een waterdichte verbinding waarmee u op een veilige manier uw werkzaamheden kunt uitvoeren.

De Integrated Works aanpak

Voor onze specialisten is het aanleggen van een draadloos netwerk meer dan het verbinden van access points en switches. Bij Integrated Works starten we met het maken van een plan die optimale dekking in het gehele gebouw garandeert. De infrastructuur wordt zo ingericht dat bijvoorbeeld de constructie van het gebouw geen negatieve impact heeft op de netwerksignalen. Bovendien zijn onze netwerken altijd secure by design.

Meer weten over draadloze netwerken?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. In de tussentijd verwijzen we u naar onze kennisbank, waar u veel informatie over diverse onderwerpen vindt.