Smart Buildings

Van een geautomatiseerd gebouw naar een smart building

De automatisering heeft een grote impact gehad op de manier waarop wij onze business uitvoeren. Het heeft ons productieproces vele malen efficiënter gemaakt. Mede dankzij deze ontwikkeling beschikken veel bedrijfsgebouwen over allerlei systemen en installaties ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Het beheer van al deze systemen kan echter behoorlijk ingewikkeld zijn, omdat ze onderling niet met elkaar communiceren. Internet of Things heeft de potentie om hier verandering in te brengen. Met Internet of Things gaan we van een geautomatiseerd gebouw naar een smart building.

Hoe werkt een smart building?

Met behulp van sensoren worden continu allerlei indicatoren gemeten die de gebouwprestaties reflecteren. Dit leidt tot nieuwe inzichten over gebruik en efficiency. Verwarming, verlichting en kantoorapparatuur wordt bijvoorbeeld alleen ingeschakeld wanneer er daadwerkelijk mensen in een ruimte aan het werk zijn. Tegelijkertijd kunnen gebruikers via hun smartphone communiceren met de faciliteiten binnen de smart building. Op basis van individuele voorkeuren kunnen de instellingen automatisch worden aangepast. Van het klimaat tot aan de sterkte van het koffiekopje, een smart building kan het allemaal registreren en automatisch regelen.

De meerwaarde van een smart building

Een smart building maakt gebouwinformatie interactief en op real-time-basis beschikbaar. Zo kan het actuele ruimtegebruik en de toegevoegde waarde voor het bedrijfsproces inzichtelijk worden gemaakt tot op werkplekniveau. Dit levert veel nieuwe mogelijkheden op voor facility- en vastgoedmanagers, vastgoedbeleggers en eigenaars. Daarnaast kan de werkplek maximaal worden aangepast aan de wensen van de individuele gebruiker. Het resultaat: een hogere kwaliteit van de werkplek en meer medewerkerstevredenheid.

De Integrated Works aanpak

Integrated Works verzorgt de integratie van de verschillende systemen binnen een gebouw. Dit realiseren we door een brug te slaan tussen ICT, security en meet- en regeltechniek. Alle onderdelen en producten draaien op één IP-platform en worden van daaruit beheerd. Eventuele storingen worden snel gedetecteerd en verholpen, want er hoeft niet naar de oorzaak gespeurd te worden.

Onze specialisten analyseren uw specifieke situatie en inventariseren uw eisen en wensen. Zo mag uw gebouw met recht een smart building worden genoemd!

Meer weten over smart buildings?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. In de tussentijd verwijzen we u naar onze kennisbank, waar u veel informatie over diverse onderwerpen vindt.