Smart Cities & Infratechniek

Internet of Things (IoT) for Smart Cities

Internet of Things heeft veel toepassingsgebieden en de smart city is er één van. Binnen een IoT smart city wordt Internet of Things gebruikt om apparaten, smart buildings, energievoorzieningen en allerlei andere onderdelen van de infrastructuur te koppelen. Deze slimme infrastructuur houdt een innovatieve belofte voor de toekomst. Integrated Works helpt om de noodzakelijke verbindingen voor een IoT smart city te realiseren.

Transmissienetwerk voor de infratechniek

Bruggen, sluizen en tunnels vormen een essentieel onderdeel van onze infrastructuur. Het is zowel voor de eindgebruiker (lees: belastingbetaler) als voor Rijkswaterstaat van belang dat deze infrastructuur veilig en betrouwbaar is, tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Een robuust datanetwerk voor infrastructurele projecten kan hierin een grote bijdrage leveren.

Feilloze communicatie met IoT

Een brug of sluis bestaat uit afzonderlijke onderdelen en subsystemen die altijd storingsvrij moeten communiceren met een centraal bedienings- en controlesysteem. Een betrouwbaar, veilig en intelligent netwerk is hiervoor essentieel.

Integrated Works heeft ervaring

Integrated Works heeft aan meerdere IoT smart city projecten gewerkt. Opdrachtgevers als BAM Infra, Boskalis en Volker Wessels mogen we tot onze trouwe klantenkring rekenen. Wij spreken de taal van de aannemer en begrijpen zijn belangen. Uitdagingen op het gebied van planning, veiligheid en communicatie gaan we niet uit de weg.

Onze aanpak

Integrated Works kan de volgende onderdelen van een datacommunicatienetwerk verzorgen:

  • Ontwerp
  • Engineering
  • Installatie en integratie
  • Onderhoud en beheer

Meer weten over smart cities & infratechniek?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. In de tussentijd verwijzen we u naar onze kennisbank, waar u veel informatie over diverse onderwerpen vindt.