Emergya Wind Technologies (EWT)

Emergya Wind Technologies

Vergaderen op afstand – WebEx

Emergya Wind Technologies (EWT) is een internationale onderneming, gespecialiseerd in windenergie. Het bedrijf werkt nauw samen met een Chinese partner, waarvoor veel overleg nodig is. Naast heen en weer vliegen werd ook regelmatig telefonisch overlegd via teleconferenties van KPN. Aangezien dit relatief kostbaar was, ging EWT op zoek naar een betere oplossing. Integrated works leverde WebEx aan EWT, waarmee het bedrijf kosten bespaart en de druk bezette specialisten hun tijd efficiënter benutten.

Emergya Wind Technologies (EWT) is wereldwijd actief op het gebied van windenergie. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en levert zowel complete windturbines als componenten voor windturbines. De windturbines van EWT zijn gebaseerd op geavanceerde, transmissie loze direct-drive technologie. EWT ziet het als zijn missie om hoogwaardige oplossingen voor windenergie aan te bieden met de laagste total cost of ownership. Het bedrijf wil van windenergie een significante bron van elektriciteit maken. Dankzij de combinatie van duurzaamheid en rentabiliteit zijn de oplossingen van EWT zeer in trek bij een groeiende internationale clientèle.

Het bedrijf, dat vestigingen heeft in Amersfoort, Bloomington (VS), Beijing (China) en Kovaipudur (India), werkt bij het ontwerp en de ontwikkeling van windturbines nauw samen met een Chinese partner. Dergelijk complexe projecten vergen uiteraard veel overleg, waarvoor regelmatig ingenieurs heen en weer
vliegen naar China. Daarnaast werd regelmatig telefonisch overlegd via teleconferenties van KPN. Aangezien deze vorm van vergaderen echter relatief kostbaar was, ging EWT op zoek naar een andere oplossing. Een oplossing die niet alleen besparingen moest opleveren, maar die de deelnemers ook meer mogelijkheden moest bieden. Onder andere om gezamenlijk tekeningen te bekijken en te bespreken.

“We besparen hiermee ongeveer 70% procent ten opzichte van de vergaderkosten die voorheen door KPN in rekening werden gebracht”, zegt Pieter Dingjan, IT Manager bij EWT. “Daarnaast werken deze video- vergadersessies veel beter dan pure telefoonconfe- renties. Waar onze mensen voorheen 10 minuten aan de telefoon zaten, zijn ze nu met WebEx in 5 minuten klaar”

 

Pieter Dingjan, IT-manager van EWT, was reeds bekend met Integrated works, dat via een insourcende partij de telefonie voor het bedrijf verzorgde. Het lag dus voor de hand om Integrated works te vragen naar een goede oplossing. Die werd gevonden in WebEx, het web gebaseerde online vergader- en samenwerkingssysteem van . WebEx combineert videocommunicatie-, spraak-, chat-en samenwerkingsfunctionaliteit in één gemakkelijk te gebruiken platform. Deelnemers kunnen toepassingen met anderen delen, om gezamenlijk voorstellen te bekijken en samen te werken aan plannen.

Aanzienlijke besparingen

Inmiddels houden vijf ingenieurs in Amersfoort regelmatig WebEx-vergaderingen met partners in China en de VS. edereen werkt vanaf de eigen pc of laptop, die is voorzien van een webcam. Tijdens deze vergaderingen worden tekeningen bekeken en besproken, zodat alle deelnemers kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten. De door EWT gerealiseerde besparingen zijn aanzienlijk, terwijl er dankzij WebEx ook veel effectiever gewerkt wordt. Pieter Dingjan, IT Manager bij EWT: “We besparen ongeveer 70% procent ten opzichte van de vergaderkosten die voorheen door KPN in rekening werden gebracht. Daarnaast werken deze video vergadersessies veel beter dan pure telefoonconferenties.  Een beeld zegt nu eenmaal veel meer dan woorden en waar onze mensen voorheen 10 minuten aan de telefoon zaten, zijn ze nu met WebEx in 5 minuten klaar”.

Prettige samenwerking

Dingjan is niet alleen zeer te spreken over de geleverde WebEx-oplossing, maar ook over de samenwerking met Integrated works.

Pieter Dingjan:“Het is een prettige partij om mee samen te werken, die begrijpt wat je wilt. We hebben een goed contact en ze zijn bij vragen altijd beschikbaar om ons te helpen.”

Gezien de uitstekende ervaringen, overweegt EWT om de bestaande oplossing te upgraden naar WebEx Professional Services, die kunnen zorgen voor een op maat gemaakte vergaderoplossing, die voorziet in de specifieke behoeften van organisaties. Daarnaast denkt EWT er over om het aantal gebruikerslicenties uit te breiden, zodat meer partijen – bijvoorbeeld partners – kunnen deelnemen.

EWT