Houweling International

Houweling International

Unified Communications

Houweling, een groothandel in kunststoffen, stalen en kartonnen verpakkingen, artikelen voor de glastuinbouw en persoonlijke beschermingsmiddelen, verhuisde in april 2010 naar een nieuw pand. Daarbij werd besloten om over te stappen op een Voice-over-IP telefonieoplossing. Integrated works werd gevraagd om dit omvangrijke project uit te voeren.

Houweling International is marktleider op het gebied van kunststoffen, stalen en kartonnen verpakkingen, artikelen voor de glastuinbouw en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het bedrijf levert niet alleen deze producten, maar positioneert zich ook als service-organisatie. Houweling heeft een groot, gedecentraliseerd bedrijvennetwerk met diverse vestigingen in Nederland en België.

In april 2010 verhuisde Houweling naar een nieuw pand in Bleiswijk, dat daarmee het logistieke centrum voor heel Nederland werd. Ook de overkoepelende Houweling Holding is daar inmiddels gevestigd. Deze verhuizing was ook aanleiding voor het bedrijf om een strategische keuze te maken voor een nieuw telefoniesysteem. Het bedrijf besloot over te stappen op een Voice over IP-oplossing. De belangrijkste reden hiervoor was dat de communicatiekosten van het oude telefoniesysteem onacceptabel hoog waren, terwijl VoIP juist aanzienlijke kostenbesparingen biedt. “Wij wilden de gesprekskosten tussen de diverse werkmaatschappijen in Nederland en België terugdringen. Ook waren onze bestaande telefooncentrales afgeschreven en dringend aan vervanging toe. Daarnaast bieden moderne, op VoIP-gebaseerde systemen veel meer mogelijkheden om efficiënter en effectiever te communiceren,” zegt Jan van Meerten, Hoofd Houweling Facilitair Bedrijf.

 

Jan van Meerten, Hoofd Houweling Facilitair Bedrijf: “ De voorbereiding en samenwerking met Integrated works zijn vlekkeloos verlopen. Ruim voor aanvang van de werkzaamheden is een gedegen projectplan opgesteld dat nauwgezet is gevolgd. Onze communicatie verloopt nu probleemloos.”

Goede ervaringen

Houweling heeft gekozen voor Cisco-apparatuur vanwege het marktleiderschap en de innovatieve internationale benadering van Cisco. Het bedrijf heeft diverse leveranciers van Cisco VoIP-technologie benaderd en uiteindelijk viel de keuze op Integrated works. Integrated works is al sinds jaren Cisco-leverancier van één van de Houweling-bedrijven. Bij dat bedrijf is goede ‘pioniers-ervaring’ opgedaan. Deze factoren, plus een zeer concurrerende offerte, hebben uiteindelijk geleid tot de finale keuze voor Integrated works en Cisco. Integrated works werd door Houweling gevraagd om het nieuwe VoIP-systems te leveren, te installeren en te onderhouden. Na de opbouw en de installatie zorgt . Integratedworks nu ook voor de verdere optimalisatie.

Verdere stappen

Op dit moment werken twee vestigingen met de door Integrated works geleverde Cisco apparatuur, hoewel ze nog niet aan elkaar gekoppeld zijn. In het najaar van 2010 wordt het systeem uitgerold tussen deze twee vestigingen, waardoor ze gekoppeld worden. De overige vestigingen zullen op termijn volgen en er wordt zelfs aan gedacht om enkele van de belangrijkste leveranciers in Duitsland aan te sluiten op het VoIP-systeem. Eerst zal echter worden onderzocht wat het nieuwe systeem daadwerkelijk aan kosten- besparingen oplevert, een onderzoek waar ook Integrated works bij betrokken zal zijn. De eerste ervaringen zijn positief en mogelijk zal Houweling in de toekomst ook andere Unified Communications-functionaliteiten implementeren, zoals presence, voicemail en videotele- fonie/videovergaderen.

Houweling