Pharming Group N.V.

BIOTECHBEDRIJF PHARMING KIEST VOOR EENVOUD EN ZEKERHEID.

Snel schakelen, maximale beveiliging en een scherpe prijs is basis voor jarenlange samenwerking.

 

Het Nederlandse biotechbedrijf Pharming ontwikkelt en produceert menselijke proteïnen voor medische toepassingen. Het beursgenoteerde bedrijf, dat in 1988 is opgericht, telt in totaal 220 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de VS, met het hoofdkantoor in Leiden. Al ruim 10 jaar vertrouwt Pharming op de expertise van Integrated Works voor het ontwerpen, installeren, configureren en beheren van de Cisco telefonie- en netwerkomgeving. De deskundigheid, proactiviteit en solide adviezen van Integrated Works zijn het fundament onder deze lange en succesvolle samenwerking.

Ruim 10 jaar geleden kwam Marcel Klum, ICT administrator bij Pharming, in contact met Integrated Works. Daarbij ging het om de migratie naar een nieuwe netwerkinfrastructuur op basis van Cisco-oplossingen. “We groeiden snel en liepen met de bestaande netwerkapparatuur tegen grenzen aan. Na een marktverkenning zijn we uitgekomen bij Cisco en die hebben ons in contact gebracht met Integrated Works.

Op basis van hun adviezen en een scherpe offerte hebben zij vervolgens niet alleen de netwerkcomponenten geleverd, maar ook de installatie en configuratie uitstekend verzorgd”, vertelt Klum.

 

Probleem

De sterke groei van Pharming betekent dat er dringend meer kantoorruimte nodig is. Dat brengt ook een uitbreiding van de netwerkomgeving met zich mee. Voor een kleine ICT-afdeling zoals bij Pharming, is dat een uitdaging. Klum: “We gaan een deel van onze mensen verhuizen naar een nieuw pand hier vlakbij. Het lab blijft, de kantoren gaan naar de nieuwe locatie.

“Integrated Works biedt met Cisco Umbrella en Cisco Meraki precies wat wij zoeken: een geïntegreerd cybersecurity beheer vanuit de cloud voor al onze locaties, met een helder dashboard die de beheertaken veel makkelijker en overzichtelijker maakt”.

Dit betekent dat op de nieuwe vestiging de complete netwerkinfrastructuur moet worden aangelegd en geconfigureerd volgens onze standaarden. En natuurlijk moet er een optimale en volledig beveiligde verbinding tussen de huidige en de nieuwe vestiging komen.” Om te kunnen voorzien in de huidige en toekomstige behoeften, heeft Pharming gekozen voor de cloud. Daarbij gaat het niet alleen om de bedrijfstoepassingen, maar ook om het beheer van de ICT-infrastructuur op de verschillende vestigingen.

“Twee jaar geleden is Pharming veranderd van een organisatie waar R&D centraal stond naar een echt productiebedrijf. Zo’n verandering stelt nieuwe eisen aan de ICT-omgeving. Die moet makkelijk mee kunnen schalen met onze groei, maar het beheer moet juist een-voudiger en overzichtelijker worden. De cloud is de beste optie, omdat we daarmee het beheer van de verschillende vestigingen in één dashboard kunnen onderbrengen. En komt er een nieuwe locatie bij, dan kunnen we die probleemloos toevoegen aan de beheeromgeving.”

Het vereenvoudigen van het beheer is een belangrijke verbetering voor Pharming, maar als een organisatie vervolgens met meerdere IT-partners moet samenwerken, zal dat juist voor meer complexiteit zorgen. “Daarom willen we graag één ICT-partner, die alle componenten voor ons verzorgt. Dat is precies wat Integrated Works biedt”, vervolgt Klum. Een essentieel component daarbij is cybersecurity. De dreigingen nemen toe en een organisatie als Pharming kan het zich niet veroorloven dat de bedrijfsvoering stil komt te liggen door een besmetting met ransomware of andere malware. Het intellectueel eigendom van Pharming is zeer waardevol, waardoor het een interessant doelwit kan zijn voor criminelen.

“Gezien de biomedische sector waarin Pharming actief is, worden er hoge eisen gesteld aan compliancy aan diverse wet- en regelgeving. Vandaar dat security een hoge prioriteit heeft. Tot nu toe vertrouwden we voor verschillende onderdelen, zoals firewalls, e-mail en endpoint-security op verschillende merken. Dit is geen efficiënte aanpak, zeker als de organisatie groeit. We gaan het dus anders aanpakken, met één eenvoudig geïntegreerd dashboard.”

 

Oplossing

Om dit securityvraagstuk van Pharming volledig op te lossen en tegelijkertijd te voorzien in de vraag naar eenvoudig beheer via de cloud, heeft Integrated Works samen met Klum een compleet plan van aanpak opgesteld. Daarbij wordt de bestaande security-infrastructuur van meerdere leveranciers vervangen door een compleet Cisco security-portfolio. Daarmee worden de huidige afscheidingen tussen de verschillende security-componenten weggenomen. In plaats daarvan komt er één algemene en volledig geïntegreerde security-omgeving die moeiteloos schaalt wanneer Pharming verder groeit.

De huidige Cisco ASA firewall wordt vervangen door de Cisco Meraki MX84 next-generation firewall met advanced security. Deze biedt als voordeel dat alle securitydiensten worden geïntegreerd in één oplossing. Daarnaast is deze next-generation firewall volledig via de cloud te beheren, om de status van het netwerk in real-time te monitoren of om de configuratie te wijzigen. Integrated Works heeft samen met Pharming een Proof-of-Value (PoV) gedraaid om de concrete voordelen inzichtelijk te maken. Klum: “Uit die PoV werd duidelijk dat Cisco Umbrella en Cisco Meraki precies bieden wat wij zoeken: geïntegreerd cybersecuritybeheer vanuit de cloud voor al onze locaties, met een helder dashboard die de beheertaken veel makkelijker en overzichtelijker maakt.”

“Ook prettig is de heldere licentiestructuur, waarmee je direct kan zien hoeveel licenties je hebt, wanneer er extra licenties bij moeten komen etc. En omdat alles via de cloud loopt, kunnen we moeiteloos licenties aanschaffen en toewijzen op al onze vestigingen. Dat maakt ons leven een stuk makkelijker”, zegt Klum.

Het contract is inmiddels getekend en Integrated Works is gestart met de uitrol van Cisco Meraki, zodat de nieuwe vestiging zo snel mogelijk kan worden aangesloten. Na Meraki wordt het echte fundament van de nieuwe securityomgeving uitgerold binnen de organisatie met Cisco Umbrella en AMP for Endpoints.. Dit geavanceerde en volledig geïntegreerde beveiligingsplatform in de cloud vormt de eerste verdedigingslinie tegen cyberdreigingen. Cisco Umbrella beschermt tegen malware en ransomware en beveiligt laptops en andere mobiele devices ook wanneer ze zich buiten het bedrijfsnetwerk bevinden. AMP for Endpoints analyseert verdachte bestanden en maakt gebruikt van Talos, het cyberbrein van Cisco. Zo kunnen nog onbekende dreigingen snel worden ontdekt. Klum: “Cisco Umbrella en AMP for Endpoints gaan ons leven nog makkelijker maken op het gebied van securitybeheer, bijvoorbeeld met wekelijkse rapportages. Zo kunnen we ook beter voldoen aan de AVG, omdat we altijd inzicht hebben in de actuele beveiligingsstatus.”

 

Klaar voor de toekomst

Integrated Works is al tien jaar een vaste partner van Pharming en Klum is nog altijd enthousiast over de diensten van Integrated Works, dat inmiddels een veel breder portfolio biedt. Klum: “Integrated Works zorgt voor actieve monitoring van ons netwerk en van de applicaties die daarop draaien en die essentieel zijn voor onze organisatie. Ze zijn proactief en daadkrachtig en hebben absoluut geen ‘9 tot 5’ mentaliteit. Onze omgeving wordt 24/7 in de gaten gehouden en als ze iets tegenkomen dat niet klopt, komen ze direct in actie en wordt het snel en deskundig opgelost. Ik vertrouw ze dan ook volledig en klop altijd bij Integrated Works aan als er een nieuw ICT-project aan zit te komen.”

pharming